Resa till Öland & Stockholm

Boka in en resa till Stockholm, Sveriges huvudstad, hos oss på Silverlinjen! När du åker med Silverlinjen färdas du säkert och smidigt med buss till Stockholm. Precis som i alla andra stora städer finns det självklart ett stort utbud av saker att både se och göra. Se vår lista med tips på sevärdheter nedan.
 

Att åka till Stockholm

Vad är då praktiskt och vad vill man se och göra? Detta är ju naturligtvis väldigt individuellt men
något som kan rekommenderas är att införskaffa det så kallade Stockholmskortet. Med
Stockholmskortet får du många fördelar. Bland annat får du fritt inträde till väldigt många olika
museer men även olika attraktioner. Du får också åka gratis med all kollektivtrafik, du får fri
sightseeing och mycket annat. Stockholmskortet är verkligen värt att införskaffa. Kortet köper du
per dag och det fungerar som så att ju fler dagar du köper på samma gång desto billigare blir det.
Du kan köpa kortet på nätet och sedan kan du välja om du vill att det skickas hem till dig eller om
du vill hämta ut det när du väl är på plats i Stockholm.
 

Sevärdheter i Stockholm

Kungliga Slottet – vem vill inte se slottet? Detta är något som många finner mycket fascinerande och som verkligen är värt att se.
 
Stadshuset – Stadshuset är också en sevärdhet som liksom slottet fascinerar många. Man måste inte vara intresserad av politik men detta är ju trots allt en gammal byggnad och en byggnad som Sverige styrs ifrån. Dessutom har många av oss sett denna byggnad i många filmer och serier och bara det kan vara spännande nog att se i verkligheten.
 
Gamla Stan – inte alls långt bort från slottet och stadshuset ligger Gamla Stan som verkligen är ett måste när man är i Stockholm. Gamla Stan är fascinerande på många sätt. Dess trånga och smala gator med gamla och mycket vackra hus är verkligen värt att se. Dessutom kan tilläggas att här finns fantastiska restauranger och caféer som man kan bli sittandes i många timmar.
 
Museer – museer finns det verkligen gott om i Stockholm men om man endast ska välja ett är det nog många som skulle rösta på Vasamuseet.
 
Skansen – är man i Stockholm måste man ju bara ta sig till Skansen. Vi har ju alla både hört talas om Skansen och sett det på TV. Att vara där och gå runt i djurparken och vistas i denna vackra natur är verkligen värt ett besök.
 
Kungliga Nationalstadsparken – Kungliga Nationalstadsparken i Stockholm är faktiskt världens första nationalstadspark. Här kan du promenera i en underbar miljö och lätt glömma bort att du befinner dig i en storstad. Njut av lugnet och grönskan i huvudstaden.
 

Stockholmskortet - perfekt för din resa till Stockholm

Vad är då praktiskt och vad vill man se och göra? Detta är ju naturligtvis väldigt individuellt men något som kan rekommenderas är att införskaffa det så kallade Stockholmskortet. Med Stockholmskortet får du många fördelar. Bland annat får du fritt inträde till väldigt många olika museer men även olika attraktioner. Du får också åka gratis med all kollektivtrafik, du får fri sightseeing och mycket annat. Stockholmskortet är verkligen värt att införskaffa. Kortet köper du per dag och det fungerar som så att ju fler dagar du köper på samma gång desto billigare blir det. Du kan köpa kortet på nätet och sedan kan du välja om du vill att det skickas hem till dig eller om du vill hämta ut det när du väl är på plats i Stockholm.