Bussresa till Stockholm

Med Silverlinjen får du en enkel och smidig bussresa till Stockholm. Sedan 1997 har Silverlinjen fungerat som en direktlinje mellan Stockholm och Öland. Under större delen av året går det två turer per dag i vardera riktning och under högsäsong körs det tre turer dagligen.

 

Boka billig resa till Stockholm från Kalmar/Öland

Det som gör Silverlinjen så unik är att det är den enda direktbussen mellan Norra Öland och Stockholm. Genom att åka med Silverlinjen får du en billig bussresa till Stockholm, som präglas av bekvämlighet, lugn och vackra vyer. Bussen stannar endast för på- och avstigning på Öland och i Kalmar och detta endast om passagerare har uppgett en viss station som på- eller avstigning. Det finns inget att tveka på - boka en billig resa till Stockholm redan idag!

Under sommaren avgår bussresan till Stockholm från Byxelkrok, en populär turistort på Öland. Nästa stopp på resan är i Böda, som främst är känt för sin vackra strand och den stora och populära Böda Camping. Efter Böda är det Löttorp som är nästa hållplats, vilket också är utgångshållplatsen under resten av året. Därefter följer fyra hållplatser; Källa, Södvik, Föra och Ormöga, innan bussen stannar i Köpingsvik och därefter i Borgholm. Efter Borgholm är det bara tre hållplatser till och dessa är: Rälla, Glömminge och Färjestaden, innan man når Kalmar som är den sista hållplatsen innan man går av i Stockholm.

Köpingsvik och Borgholm är två av de mest kända orterna på Öland. Här samlas många människor från olika delar av Sverige under sommaren, inte minst för att fira Midsommar. Stranden i Köpingsvik är otroligt vacker men sin finkorniga sand som drar många turister till sig varje sommar.  Borgholm som ligger bara några kilometer bort är en mysig sommarstad som bjuder på många restauranger och fik. Kungahusets sommarbostad, Solliden, ligger i Borgholm och här firar kronprinsessan sin födelsedag varje år. I Borgholm hålls också många konserter på sommaren så här finns verkligen mycket att göra och se.

 

Expressbuss mellan Kalmar och Stockholm

Efter sista stoppet i Kalmar förvandlas bussen till en expressbuss till Stockholm. Som expressbuss kör den direkt till Stockholm med endast ett enda stopp i Ringarum, vilket är ungefär halvvägs till Stockholm. Här stannar man i cirka 40 minuter för att sträcka på benen och äta lite innan man kommer fram. Här finns både en restaurang där man kan äta samt en mack för den som vill köpa lite tilltugg.
 
Silverlinjens sträcka är bekväm och snabb och framför allt är det en billig resa till Stockholm. Silverlinjen är det ultimata sättet att ta sig till Stockholm från antingen Öland eller Kalmar.